Visregels

 

Op het terrein is nachtvissen toegestaan. Daarbij mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van groene of gecamoufleerde Bivy-tenten.

Per karpervisser mag met 3 hengels worden gevist.

Het gebruik van radiografische voerboten is toegestaan. Voerboten zijn eventueel ook te huur en vooraf bespreekbaar. Voor vastgezwommen vis is een lichte roeiboot bij de beheerder beschikbaar.

Via de overeenkomst tot verblijf op het terrein van Windmill-lake verplicht u zich tevens tot het principe van no-kill vissen. Ter voorkoming van mogelijke overdracht van virussen en andere ziektekiemen mag u geen gebruikmaken van uw eigen onthaakmat. Voor elke karpervisser ligt bij aankomsteen onthaakmat en weegzak gereed. Het gebruik daarvan is bij de prijs inbegrepen. Meegenomen schepnetten worden voor gebruik op Windmill-lake gedesinfecteerd.

Gevangen karper en andere vissoorten dienen zo visvriendelijk mogelijk te worden behandeld. Dat betekent onder andere dat u verplicht bent tot het in uw bezit hebben van c.q. het gebruiken van:

  • Weegzakken met een spanwijdte van minimaal 1 meter;
  • Clinic of Carpmed ter verzorging van gewonde vis;
  • Haken zonder weerhaak (barbless) of Micro bar; Haken onder haakmaat 4 en Benthookhaken zijn verboden!;

Er mag uitsluitend met visvriendelijke onderlijnmontages worden gevist! (dus niet met dode of vaste rigs). Alle rigs moeten makkelijk los gaan. Het gebruik van zogenaamde “shock leaders” en “Fire-wire” is eveneens verboden!

Wanneer u de visstek verlaat (bijv. t.b.v. douche- en toiletgebruik) en er niemand op de stek aanwezig is om toezicht op uw hengels te houden dan bent u verplicht om de uitliggende lijnen binnen te halen.

Per dag mag niet meer dan 1 kg voer worden gebruikt. Het voeren en/of het gebruik als aas van particles (met name pinda’s en tijgernoten)is verboden! Het voeren van goed gekookte hennep is toegestaan. Bij het voeren mag u niet te water gaan.

Gevangen karper en andere vissoorten dienen zo spoedig mogelijk te worden teruggezet. Het bewaren van vissen en het gebruik van bewaarzakken is verboden!

Het gebruik van schijnwerpers en sterke lampen is verboden. Radio’s mogen geen overlast veroorzaken.

De beheerders of hun vertegenwoordiger hebben het recht te controleren of er aan de gestelde regels wordt voldaan. Bij wangedrag wordt men van het landgoed verwijderd. Bij voortijdig vertrek vindt geen terugbetaling plaats.

Reacties zijn gesloten.